prezentare_pad

Asigurarea obligatorie de locuinţă - PAD

Casa ta este locul în care te întorci mereu cu drag și meriți să te bucuri de fiecare moment petrecut în ea. Nimic nu poate fi mai important decât să ai certitudinea că familia ta este în siguranță. Polița de asigurare împotriva dezastrelor este primul pas în această privință. Încheie acum polița de asigurare obligatorie a locuinței.

Noțiuni generale despre polița PAD

În conformitate cu Legea nr. 260/2008, toți proprietarii de locuințe sunt obligați să încheie o Poliță de Asigurare împotriva Dezastrelor - PAD. Asigurarea PAD este emisă de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), prin intermediul societăților de asigurare cu statut de acționar al PAID, adresându-se oricărei persoane fizice sau juridice care deține o locuință.

Clasificarea locuinţelor conform Legii nr.260/2008

  • Tip A – construcţia cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic;
  • Tip B – construcţia cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic;

Protejează-ți căminul!

img-2

Suma asigurată /prima de asigurare

Limita maximă de răspundere:

Pentru locuinţe de tip A suma asigurată este de 20.000 Euro, cu o primă de asigurare de 20 euro/an, în echivalent lei, la cursul BNR din ziua încheierii poliţei.

Pentru locuinţe de tip B suma asigurată este de 10.000 Euro, cu o primă de asigurare de 10 euro/an, la cursul BNR din ziua încheierii poliţei.

img-3

Riscurile acoperite de polița PAD

Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale - PAD acoperă pagubele produse construcţiilor cu destinaţia de locuinţă pentru riscurile de catastrofe naturale:

  • cutremur de pământ;
  • alunecare de teren;
  • inundaţie (acoperirea unei porţiuni de uscat cu apă ca urmare a revărsării peste marginile cursurilor sau bazinelor de apă, a ruperii digurilor sau malurilor, a îngustării bruşte a cursului sau a unor precipitaţii abundente);
img-4

De ce să închei o poliță PAD?

În situația în care persoanele fizice sau juridice nu își asigură locuințele aflate în proprietate, nu beneficiază, în cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale definite potrivit Legii 260/2008, de niciun fel de despăgubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii produse locuințelor.

În plus, nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare a locuinței constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

De ce să închei PAD- ul la Fabrica de Asigurări?

Dacă închei polița prin Fabrica de Asigurări, noi îți vom reaminti din timp data la care va trebui să îți reînnoiesti asigurarea. Te scăpăm astfel de o grijă în plus.

Asigurarea PAD îți oferă doar o protecție de bază, minimă, dar dacă vrei să stai liniștit, asigură-ți complet locuința și printr-o asigurare facultativă. Specialiștii noștri te pot consilia pentru a alege asigurarea facultativă a locuinței, care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Pentru mai multă protecție, poți cere o ofertă de Asigurare Facultativă a Locuinței de la consultanții noștri:

Info:

Locuințele situate în clădirile expertizate în condițiile legii de către experți tehnici atestați și încadrate în clasa 1 de risc nu pot fi asigurate pentru niciunul din riscurile incluse în polița PAD.

Pe polița PAD nu pot fi asigurate anexele, dependințele, dotările și utilitățile care nu sunt legate structural de clădirea în care este situată locuința asigurată și nici bunurile din interiorul locuinței.

Polița PAD intră în vigoare de la ora 0.00 a celei de a cincea zi calendaristice de la data la care s-a plătit prima obligatorie și s-a emis și semnat contractul de asigurare. Pentru asiguratul care îşi îndeplineşte obligaţia reînnoirii asigurării cel mai târziu în ultima zi de valabilitate a acesteia, asigurarea intră în vigoare din ziua următoare celei în care expiră valabilitatea asigurării PAD anterioare.